Ut på tur

Barnehagen har flere faste turmål. I tillegg til å bruke nærmiljøet og lokale gårder i vårt arbeid, har vi tre ulike baser i variert avstand fra barnehagen. Målet er at alle barn skal være motiverte og føle at de mestrer å gå på tur, i tillegg til at de skal føle spenning og glede gjennom et variert tilbud.

Målet er at alle barna skal få oppleve glede, utfordring og mestring ved å gå på tur. Barna skal lære seg til å ta vare på naturen og dens mangfold, samtidig som de skal utvikle en god fysisk og psykisk helse. For å oppnå dette har barnehagen flere faste turmål som byr på ulike opplevelser og utfordringer. 

Ekornsnippen

Ca en kilometer fra barnehagen har vi en lavvo med grillplass og utekjøkken. Her forer vi rådyrene om vinteren og holder vedlike fuglekasser til småfuglene om våren. Det er et hjortehegn som nærmeste nabo og Hørlandsbekken, som renner forbi, er en flott boltreplass med mulighet for "fiske". Sant skal sies at det er dårlig med fisk der, men for barna er det spennende å se alt annet vi kan få på kroken.

Spurvebakken

400 meter fra barnehagen har skiklubbens gamle varmebu. Dette er et fint turmål for de minste barna, men også de største. Her finnes det en liten hoppbakke som blir flittig brukt som akebakke om vinteren. Området rundt er dekket av jorder som vi følger med på aktiviteten gjennom året. I tillegg renner det en liten bekk forbi som det er interessant å følge med på og utforske for både store og små. Inne i varmebua er det godt å kunne søke ly for vær og vind når matpakka skal nytes. 

Pannengen

Ca en kilometer fra barnehagen, ved Mjøsas bredde, ligger den gamle Skibladnerbrygga ved Pannengen. Hit drar vi for å utforske livet i og rundt vannet, fisker om sommeren og pilker på vinteren. Får vi fisk grilles denne på bålet og nytes til lunsj. Her har vi også en liten varmebu vi kan benytte hvis fingre og tær blir kalde.

Gymsalen

Vi er så heldige at vi deler gjerde med Totenvika skole. Her får vi låne gymsalen og bruker denne til fysisk aktivitet, særlig for de aller minste. Her har vi mange muligheter for fysisk aktivitet og motorisk trening, sommer som vinter.

Nærmiljøet og nabogårder

Vi bruker nærmiljøet og nabogårder aktivit til å følge med på aktiviteten gjennom årets gang. Både våronn, lamming og innhøsting er ting barna får oppleve og flere produkter får vi med tilbake til barnehagen og kan foredle det videre til mat på bordet. Ståle, som jobber hos oss, driver også med utstopping av dyr, og det hender vi avlegger verkstedet hans et besøk. Her har vi blant annet sett både bjørn, ulv og løve. 

Skiklubb

Skiklubben er behjelpelig med å kjøre opp skiløyper til oss på vinterstid. Vi har løyper som går rundt skolen og på nærliggende jorder. I tillegg blir det kjørt opp løype til Ekornsnippen