LEK!

Fra 2023 skal vi ha satsningsområdet LEK i barnehagen, vi tar sats på å ha ekstra fokus på dette frem til 2025, men veien blir litt til mens vi går den! Her vil det ligge oppdatert informasjon om hvor i prosjektet vi er, og hva vi driver med. Til nå har vi bestemt oss for å lære mer om lek generelt, barnas lekekompetanse og voksenrollen, i tillegg til det fysiske lekemiljøet.

I mars startet vi såvidt prosjektet, og snakket om hva lek er for personalet. Under er link med de ansattes svar

Hva er lek for personalet i Fredsvoll barnehage vår2023

- I september 2023 har vi begynt på Utdanningsdirektoratets kompetansepakke om lek i barnehage. Vi har blandt annet lært litt om lek generelt, vårt etiske ansvar i leken, regler som påvirker leken, hensyn til ulike ting i planlegging og barns medvirkning. De voksnes rolle i leken, gode relasjoner og inkludering i leken. 

- Tre av de pedagogiske lederne og daglig leder var i oktober på fagdag med Birgitte Fjørtoft som handlet om ledelse av lekemiljøer, og hvordan en lekende voksen påvirker barna, relasjonene og hele barnegruppa. 

- I november 2023 var hele personalgruppa på Østlandske lærerstevne, der vi hørte Lene Holte og Lene- Marie Monrad Hole, om hvordan vi kan "skape rom for lek", som handler om det fysiske lekemiljøet. 

- I januar 2024 var hele personalet på foredrag med Charlotte Lunde og foredraget "Lek for livet- hvordan stimulerer lek til livslyst og utvikling". 

- I planleggingsdagen i mars 2024 hadde vi besøk av Lene Holte og Lene- Marie Monrad Hole, hvor vi hadde halv dag med teori om hvorfor leken er så viktig for barns psykiske helse og hjernen utvikling, og halv dag med arbeid i lekemiljøene våre.